Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundets generalsekreterare avgår

Premium

Svenska Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld avgår med omedelbar verkan.
Som skäl anges turbulensen kring att ta fram en ny styrelse och ordförande, som enligt Bo Sköld gått långt utanför alla rimliga och anständiga ramar.

Bo Sköld.

TEXTEN HAR UPPDATERATS.

Var sak har sin tid, konstaterar Bo Sköld i ett mejl till all personal på Svenska Jägareförbundet. Under de senaste dagarna har han bestämt sig för att inte vara en del av Jägareförbundets ledning efter helgens stämma.

”Jag har under det senaste dagarna kommit till slutsatsen att min tid som generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet nått vägs ände. Processen att ta fram en ny styrelse och ordförande för förbundet har enligt min uppfattning gått långt utanför alla rimliga och anständiga ramar. Idag liknar det inget som jag någonsin trodde att jag skulle behöva uppleva eller drabbas av. Jag varken kan eller vill vara en del av detta”, skriver Bo Sköld i mejlet.

 

Skadlig process

Han pekar på att processen skadar Jägareförbundets organisation, personal och enskilda förtroendevalda.

”Resan framåt efter helgens årsstämma får någon annan kraft ta över. Jag kan bara konstatera att Svenska Jägareförbundet, vår personal och jakten förtjänar det bästa vi kan prestera”, skriver Bo Sköld.

 

Tillförordnad

Bo Sköld har varit Jägareförbundets generalsekreterare sedan den 1 januari 2012. Förbundsledningen mottog hans uppsägning under fredagen. Tillförordnad generalsekreterare blir nu vice generalsekreterare Åke Granström.

Bo Sköld har i övrigt avböjt att kommentera sitt beslut.

Torbjörn Larsson, fram till lördagens stämma ordförande i Svenska Jägareförbundet, beklagar Bo Skölds uppsägning i ett mejl till all personal.

 

Beklagar uppsägningen

Torbjörn Larsson.

”Det är med stor sorg som vi beviljat uppsägningen med omedelbar verkan. Grunden till att Bosse har beslutat sig att avsluta sin anställning är den pågående processen kring val till styrelse och ordförande till Svenska Jägareförbundet. En process som han uppger sig inte kunna stå bakom längre”, skriver Torbjörn Larsson.

Förbundsstyrelsen beklagar den utveckling och beslut som Bo Sköld tagit, men säger sig samtidigt förstå och respektera hans beslut.

”Förbundsstyrelsen vill rikta ett stort tack till er i personalen för det arbete ni gör under denna svåra process”, skriver Torbjörn Larsson.

 

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev