Foto: Anders Jarnemo

Jägareförbundet vill förankra förslag om jakttid på kråka

Naturvårdsverket föreslår kortad jakttid på kråka.
På måndag kommer Jägareförbundet ge sin syn på förslaget.

Naturvårdsverket föreslår att jakttiden på kråka ska vara från den 1 augusti till 20 februari i hela landet. Jägareförbundet har tagit fram ett utkast till synpunkter på

Naturvårdsverkets jakttidsförslag. I det utkastet, som Svensk Jakt tidigare skrivit om, föreslår Jägareförbundet att den allmänna jakttiden på kråka förkortas med en månad och att skyddsjakt får bedrivas på enskilds initiativ för att tillgodose viltvården 16 mars–15 april i södra delen och 30 mars–30 april i norra delen av landet.

 

”Kloka synpunkter”

Nu har ordförandena i Jägareförbundets länsföreningar fått tycka till om hur Jägareförbundet ska ställa sig till jakttidsförslaget på kråka.

– Jag upplever att vi har haft en bra intern diskussion, med kloka synpunkter och förslag från våra länsföreningar när det gäller jakttider för fågel, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson på Jägareförbundets hemsida.

 

Skicka svar

Den 23 mars skickar Svenska Jägareförbundet in sitt remissvar på Naturvårdsverkets förslag för jakttider för fåglar.

– Vi har arbetat med dessa jakttider fortlöpande internt, samlat fakta om de olika fågelarterna och tagit fram grundläggande förslag att diskutera utifrån. I onsdags kväll hade länsföreningarna och styrelsen ett två timmar långt telefonmöte där vi informerade, diskuterade och fångade upp kloka åsikter från organisationen. Ett bra möte där vi i slutänden landade i många kloka ståndpunkter både för helhet och i detalj, säger Torbjörn Larsson.

 

Utkast

Torbjörn Larsson.

Förbundsstyrelsen kommer även skicka ett utkast till länsföreningarna för påseende nu under helgen. Länsföreningarna får alltså möjlighet att ge ytterligare kommentarer och förbereda sig för att svara på frågor från medlemmarna.

– Just nu är vi i en process där våra åsikter formas. Så fort vi är klara – det vill säga den 23 mars – då ska vi berätta vad vi tycker som helhet och kring varje enskild fågelart. Vårt remissvar kommer bli både tydligt och bra – där vi står upp för medlemmarnas jakt och viltvård, säger Torbjörn Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev