Enligt Svenska Jägareförbundets valberedning var det Rolf Annerbergs eget beslut att lämna styrelsen. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet: vi förlorar en person som gjort mycket gott

Under tisdagen meddelade Rolf Annerberg att han med omedelbar verkan lämnar Jägareförbundets styrelse. På frågan om han blivit uppmanad att lämna styrelsen hänvisade Rolf Annerberg till valberedningen.

Svensk Jakt har därför talat med Lars Ingelmark, valberedningens ordförande.

 

Rolf Annerberg har lämnat Jägareförbundets styrelse, blev han uppmanad till det?

Lars Ingelmark. Foto: Lars-Henrik Andersson

– Jag har fått ett brev ifrån Rolf där han berättar att han med omedelbar verkan lämnar Jägareförbundets styrelse. Jag vet inte hur någon skulle kunna uppmana honom att lämna, det måste väl i så fall vara en extra stämma.

 

Är det yttre påverkan som föranlett hans beslut?

– Jag vill inte spekulera i det, jag kan bara konstatera att Rolf har gjort väldigt bra insatser för Jägareförbundet och nu har han valt att lämna, så vitt jag förstår har inte det någonting med Jägareförbundet att göra, han har trivts där. Det är andra omständigheter som har föranlett hans beslut.

– Vi förlorar en person som gjort mycket gott, han själv har valt att göra det här och det kanske finns goda skäl för det.

 

Hur kommer det här att påverka styrelsearbetet?

– Rent praktiskt så blir det så att vi kommer att ha en vakans i styrelsen nu fram till stämman i Kiruna i juni nästa år. Valberedningen får ju leta rätt på en ny kandidat, den kandidaten kommer att väljas på ett år eftersom Rolf Annerberg valdes på två år i våras, så det blir ett fyllnadsval på ett år för en ny kandidat, säger Lars Ingelmark.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev