Jägareförbundet frågar sig varför polisen behandlar jägare på ett annat sätt än andra grupper i samhället? Foto: Mostphotos

Jägareförbundet kritiskt mot hårdhänta polisingripanden – begär möte med ministern

På senare tid har polisen vid flera olika tillfällen agerat oproportionerligt kraftfullt mot jägare, det anser Jägareförbundet. Förbundet menar att detta skapar både oro och frågetecken.
– Vi begär möte med inrikesminister Mikael Damberg och rikspolischefen Anders Thornberg, säger Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet.

Jägareförbundet frågar sig varför polisen behandlar jägare på ett annat sätt än andra grupper i samhället? Är jägare en särskilt hotfull grupp? Finns det fog för en sådan bedömning?

Tillslag i gryningen och beslagtagna vapen – jägare misstänks ha skjutit fågel från bil

– Polisen är ryggraden i rättssamhället. Alla medborgare måste kunna känna sig trygga och rättvist behandlande. Detta gäller också jägarna, vilka som grupp är mycket laglydiga, säger Torbjörn Larsson, till Jägareförbundets hemsida.

Leif GW Persson om Hedinfallet: Ifrågasätter objektivitet hos polis och åklagare

Torbjörn Larsson.

Torbjörn Larsson säger att Jägareförbundet inte är intresserade av de enskilda fallen, eftersom förbundet inte vet vad som hänt. Däremot är Jägareförbundet mycket måna om att få svar på varför jägarna behandlas så hårdhänt.

– Tittar vi i backspegeln så brukar de allra flesta polisingripandena inte leda till några fällande domar. Vi upplever agerandet som mycket oroande. Vi vill naturligtvis ha svar på varför polismyndigheten agerar så här och få till en förändring, säger Torbjörn Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev