Svenska Jägareförbundet är inte positiva till ”The nature restoration law” som röstades igenom i EU-parlamentet nu i veckan. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet kritiskt till lag om återställande av ekosystem

I veckan röstade EU-parlamentet igenom ett nytt lagförslag, vars syfte är öka den biologiska mångfalden och ställer krav på jord- och skogsbruk om återställande av biotoper. Svenska Jägareförbundet är kritiskt inställt till lagen.

”The nature restoration law” röstades igenom av EU-parlamentet nyligen, nu återstår omröstning i EU:s ministerråd. Den europeiska jaktorganisationen Face var snabba med att berätta om parlamentets omröstning och organisationen, med Svenska Jägareförbundets tidigare ordförande Torbjörn Larsson i spetsen, var positivt inställd till de effekter lagen kan få för småviltet och jakten.

Svenska Jägareförbundet är dock inte lika positivt. Redan i höstas diskuterades lagförslaget i förbundsstyrelsen och både Svenska Jägareförbundet och finska Jägareförbundet meddelade att de inte kunde ställa sig bakom detta.

”Finns andra sätt”

Peter Eriksson.

Peter Eriksson, ordförande i Svenska Jägareförbundet, menar att en sådan här lag inte passar i Sverige.

– Det finns andra sätt att stödja småviltet på än via lagstiftning, säger han.

Vilka sätt då?

– Det handlar om att ge incitament för jord- och skogsbruk att restaurera naturen, säger han och nämner också den satsning Svenska Jägareförbundet just nu gör för småvilt i odlingslandskapet – fältviltet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev