Felicia Ström från Kil i Värmland har fått känna av djurrättsrörelsens näthat efter att hon publicerat jaktrelaterade bilder på sitt Instagramkonto. Foto: Privat

Jägare utsatt för näthat och hot

Jägaren Felicia Ström från Kil i Värmland har hängts ut på sociala medier för jaktbilder hon publicerar på sitt privata Instagramkonto. Den senaste veckan har Felicia tagit emot mängder med hot, smädelser och grova påhopp.

Näthatarna har kallat Felicia mördare, vidrig djurplågare och blodtörstigt monster. Hennes bilder har anmälts och hennes Instagramkonto har lagts ut på bland annat Facebook för större spridning.

Efter det tog näthatet fart på allvar. Hoten och kommentarerna har vällt in.

– Det är inte okej. För att hitta mina bilder måste man aktivt söka på Instagram. Det är inga grova bilder med blod eller så, men jag håller heller inte på med något olagligt. Jakt är min stora hobby, säger Felicia Ström.

 

Samhällsnytta

Jaktmotståndarna på sociala medier är av en helt annan uppfattning. I deras ögon är alla djur individer med lika stor eller större rätt att leva än människor. Då biter inte argument som viltvård, etik och moral. Inte ens att jakt faktiskt är en fullständigt laglig fritidssyssla med ett stort antal utövare.

Att jakt dessutom gör samhällsnytta går helt enkelt inte in.

 

Hat och hot

Trots att Felicia Ströms bilder inte på något sätt kan upplevas som kontroversiella eller kränkande fick hon ta emot djurrättsrörelsens samlade hat och hot.

– Jag har funderat på om det är för att jag är kvinna, men jag vet ju inte. Det enda jag vet är att jakt och viltvård tillsammans med mina kompisar är min stora hobby. Det är det vi håller på med på fritiden, säger Felicia.

 

Många stöttar

En vecka fyllda av arga och hotfulla kommentarer sätter sina spår. Samtidigt har många hört av sig och stöttat Felicia och även om hon respekterar djurrättsrörelsens omtanke om alla djur, menar Felicia Ström att det inte försvarar deras sätt att agera.

– Vi kan tycka olika, men det här har gått långt över gränsen. Det här är inga snälla människor, säger Felicia Ström.

Jaktsäsongen lider mot sitt slut. Jaktbilderna på hennes Instagramkonto kommer av förklarliga skäl att minska under vår och sommar.

 

Men kommer du att helt sluta lägga ut jaktbilder?

– Just nu känns det nästan så, men vi ska jaga räv till helgen. Har jag lyckan med mig så kan det nog bli en vacker, respektfull bild på en räv. Det är ju så vi gör, jag och mina kompisar, säger Felicia Ström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev