Två vildsvin, dock inte dessa, fälldes på grannmarken vilket nu resulterat i att en jägare dömts för brott mot jaktlagen. Foto: Jan Henricson

Jägare döms för jakt på grannmarken

Halmstad tingsrätt dömer en 37-årig jägare till 50 dagsböter och 1.500 kronor i skadestånd för att ha skjutit två vildsvin på grannmarken. Enligt domstolen var det jägarens skyldighet att hålla reda på var markgränserna går.

Jakten ägde rum i Hylte kommun i januari förra året. En markägare har i förhör sagt att han hittat spår i form av blod och päls från platsen där vildsvinen fälldes, 100 meter in på hans mark.
Andra vittnen som hört skott från markägarens mark, och som sett samma spår som denne, berättade också om sina iakttagelser under rättegången. Ytterligare en man vittnade om hur han varnat 37-åringen för att jaga vid gränsen till grannmarken, uppger SvT:s Hallandsredaktion.
37-åringen sa under rättegången att han skjutit två vildsvin, men att de inte fällts på grannmarken. Om så ändå skulle vara fallet hade han begått ett misstag.
Men tingsrätten dömer honom till 50 dagsböter för brott mot jaktlagen. Mannen ska även betala till 1.500 kronor i skadestånd till markägaren. Eftersom han blivit varnad borde han tagit reda exakt på var markgränsen gick, anser rätten, som också bedömer vittnesmålen i övrigt som tillförlitliga.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev