En tysk jägare har avlidit i samband med ett eftersök på ett skadat vildsvin. Foto: Kenneth Johansson

Jägare död vid eftersök på vildsvin

UPPDATERAD TEXT. En jägare har förolyckats i samband med eftersök på vildsvin. Den tragiska händelsen inträffade i samband med en jakt i förbundsstaten Mecklenburg-Vorpommern i nordöstra Tyskland.

Enligt uppgifter i den tyska jakttidningen Jäger deltog den 50-årige jägaren i en jakt tillsammans med nio andra jägare samt, som man skriver, fyra drevkarlar. Polisen uppger att den 50-årige jägaren utförde ett eftersök på ett skadskjutet vildsvin i vassen vid en sjö när han attackerades och skadades i ett ben. Då han föll ihop hamnade han så illa att huvudet kom under vatten.

Det är oklart hur länge han låg på det sättet, men Jäger med flera jakttidningar skriver att en av drevkarlarna var snabbt på platsen.

Tillkallad räddningstjänst förde mannen till sjukhus i Greifswald, där han avled. Den exakta dödsorsaken har ännu inte fastställts, men ska ske genom rättsmedicinsk undersökning.

 

Obduktionen klar

Enligt uppgifter den 11 december visade obduktionen att mannen förblödde. En artär i ena benet hade krossats då vildsvinsgalten bet mannen i det vänstra låret.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev