Jaktia Delsbo har utsatts för inbrott. Foto: Kristoffer Pettersson

Inbrott i jaktbutik – ägaren: ”Rejält tömt på varor”

Premium

En jaktbutik i Delsbo, Hudiksvalls kommun, har utsatts för inbrott. Exakt vad som stulits är ännu inte klart, men ägaren säger att butiken tömts rejält på varor.

Under natten mot måndag, klockan 02:38, väcktes Thomas Bylund av ett larm. Hans butik, Jaktia Delsbo, hade utsatts för inbrott.

Samtliga larmsensorer i butiken, även de för glaskross, hade utlösts och han förstod direkt att läget var skarpt.

– Det har nog gått väldigt fort. Jag var här inom 12–15 minuter kanske. Då var en polisbil redan på plats, men de hade inte heller sett något, berättar Thomas Bylund.

– Säg att det kanske pågått fem minuter, på den tiden får de ju med sig många saker om de är några stycken.

Polisens tekniker kommer under måndagen att genomföra en teknisk undersökning. Foto: Kristoffer Pettersson

Avspärrat

När Svensk Jakt besöker butiken är den fortfarande avspärrad för brottsplatsundersökning. Men genom skyltfönstren har Thomas Bylund kunnat konstatera att stölden är omfattande.

– Det är rejält tömt på varor. Optik, jaktradior, kläder, kikarsikten, handkikare och ekolod. Det är mycket värdefulla saker som är borta.

Något som dock förbryllar butiksägaren är kläderna som stulits. De dyraste ställen ser nämligen ut att hänga kvar.

– Lite konstigt är det att man inte valt kamouflagekläderna. Man har roffat åt sig allt grönt men lämnat de dyraste ställen.

 

Fler inbrott

Huruvida det kan finnas kopplingar till kriget i Ukraina är svårt att spekulera kring, menar han. Men eftersom flera andra vapenbutiker i Sverige drabbats av inbrott tidigare, finns tankegångarna där.

Stulen optik kan hamna i Ukraina

– Det är svårt att säga, men visst. Vi har däremot inte jättemycket mörkeroptik här uppe, så den grejen är ju inte lika som för butikerna som varit drabbade av inbrott söderut, säger Thomas Bylund.

 

Drabbar hårt

Thomas Bylund.

Under måndagsmorgonen ska polisens tekniker påbörja en brottsplatsundersökning. Det är först efter att den är klar som Thomas Bylund får komma in i butiken för att se exakt vad som saknas.

En sak är redan klar, stölden drabbar butiken hårt.

– Det är klart att det slår hårt. Det är ju jakttid och det är nu på hösten vi behöver ha varor. Det är lite svårt att sätta ord på nu, men det är klart att det drabbar oss, säger Thomas Bylund.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev