Varor för över 800.000 kronor stals vid inbrottet hos Jaktia Delsbo. Foto: Kristoffer Pettersson & privat

Efter inbrottet – varor för över 800.000 kronor saknas

Premium

Några dagar har passerat sedan Jaktia Delsbo utsattes för en nattlig stöld. Polisens tekniska undersökning är avslutad och butiksägaren Thomas Bylund kan konstatera att tjuvarna fick med sig varor till ett värde av över 800.000 kronor.

Vid halv tre natten mot måndag gick larmet på butiken i Delsbo, i Hudiksvalls kommun. Drygt tio minuter senare var Thomas Bylund där, efter att den första polispatrullen anlänt.

– Det är proffs. Det är ordentligt gjort. Man har använt pressverktyg för att pressa isär dörren och sedan kapat med vinkelslip, säger Thomas Bylund, som konstaterat att tillslaget bara tagit några få minuter.

Tjuvarna ska ha pressat upp dörren innan den sågades loss. Foto: Privat

Elektronik och kläder

Innan polisens tekniska undersökning var avklarad hade han inte tillåtelse att gå in i butiken, men genom skyltfönstren kunde han konstatera att mycket var stulet.

– Det är jaktradior, kikarsikten, kikare, avståndsmätare, kläder, hundpejl… ja, optik, elektronik, ekolod – allt sådant där, säger han efter att ha sammanställt en lista över saker som saknas.

– Bruttovärdet, alltså försäljningsvärdet till kund, har jag fått fram och det är 813.000 kronor.

Inbrott i jaktbutik – ägaren: ”Rejält tömt på varor”

Kännbart i tuffa tider

Förlusten är påtaglig för butiken, speciellt i tider då försäljningen minskat till följd av de ökande levnadskostnaderna.

– Det här är hårt i en tid när det är ganska tufft ändå. De leverantörer jag pratat med säger också det, att det de senaste månaderna har skett en förändring i handeln. Det säger alla, det är inte unikt för oss.

Stulen optik kan hamna i Ukraina

Olustig känsla

Nu lever Thomas Bylund med en rädsla att gärningsmännen ska komma tillbaka, vilket han menar att de gjort vid något inbrott söderut.
Dessutom har han hunnit fundera och landa i vad han varit med om och vad som hade kunnat hända.

Thomas Bylund. Foto: Kristoffer Pettersson

– Den har kommit över en, en olustig känsla. Man har ju fattat vilka busar det här är, att det inte är några killar att leka med. De hade ju kunnat stå beväpnade och vakta utanför, det vet man inte. Nu var ju polisen här först, men man får ändå en sådan där känsla.

 

Stort stöd

Samtidigt framhåller han det stora stöd han mött i bygden och bemötandet polisen gett honom.

– Det har varit riktigt bra. Lokalt är det ett väldigt bra stöd. Och polisen måste jag återigen hylla. De har varit väldigt proffsiga, säger Thomas Bylund.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev