Kjell Holmberg har varit en av de ansvariga för byggnationen, när Eksjönejdens jaktvårdsförening fått ett nytt älgbanehus. Foto: Jan Henricson

Imponerande ideell insats på jaktskyttebana

Ofta sägs att det numera är svårt att få människor att engagera sig ideellt. Ett påstående som stämmer dåligt in på jägarna i Eksjönejdens jaktvårdsförening där 80 medlemmar har lagt 2.600 ideella timmar på byggandet av föreningens nya älgbanehus.

Eksjönejdens jaktvårdsförening fortsätter att utveckla sin anläggning Jägaregården. Under senare år har föreningen uppfört ett nytt hus med omfattande bullerdämpning på inskjutningsbanan, samt ett nytt stort förråd.

Nyligen invigdes den senaste nybyggnationen, ett modernt och ändamålsenligt skjuthus på älgbanan.

Det gamla huset var slitet och hade i stort sett tjänat ut. Föreningens styrelse var också angelägen om att bättra på bullerdämpningen från älgbanan, då de åtgärder som gjorts för att dämpa ljudnivån från det gamla huset inte var tillräckliga.

 

Imponerande insats

Eksjönejdens jaktvårdsförening växer stadigt, och har i år 850 medlemmar. Det är bland dem styrelsen hittade ideella krafter som gjorde byggnationen möjlig.

– När vi tog in offerter på att få huset byggt nyckelfärdigt hamnade det på nästan 1,5 miljoner kronor. Det var inte möjligt för föreningen att ta den kostnaden, så därför vände vi oss till medlemmarna och frågade om de kunde ställa upp, säger föreningens ordförande Sven Rylander.

 

Eksjönejdens jaktvårdsförening fortsätter att satsa. Efter att ha byggt nytt på inskjutningsbanan och ett nytt förråd var det nu älgbanans tur med ett nytt hus för skyttar och funktionärer. Foto: Jan Henricson

Gensvaret blev imponerande. 80 medlemmar har under arbetsledning av Sven-Evert Rydebark och Kjell Holmberg lagt 2.600 ideella arbetstimmar på bygget, som startade med rivning av gamla huset efter förra årets skyttesäsong och som avslutades med invigning av det nya i påskhelgen.

 

Intensiv vinter

Medlemmarnas insatser gjorde att föreningens kostnader stannade vid mindre än hälften av vad de annars skulle ha gjort.

– Vi väntar ännu på någon faktura, men kostnaden blir cirka 650.000 kronor. Det är stor skillnad jämfört med en och en halv miljon, så alla förstår vilken insats dessa medlemmar har gjort, säger Sven Rylander som understryker att det inte hade gått att genomföra utan Sven-Evert Rydebarks kunskaper och engagemang.

 

Medlemmar i föreningen har gjort en fantastisk ideell insats när det nya huset på älgbanan har byggts. Foto: Jan Henricson

Kjell Holmberg vittnar om en intensiv men stimulerande vinter med mycket arbete.

– I en sådan stor förening som vår finns många kompetenser. Snickare, elektriker och andra. När sådana krafter ställer upp blir det resultat. Det har varit mycket roligt att få arbeta tillsammans i det här projektet, säger Kjell Holmberg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev