I skogarna utanför Eksjö hedrade Jonatan Henricson och Kjell Stark Jakttornets dag med att resa ett nytt i generalpasset Gråbo. Foto: Jan Henricson

I dag firar vi Jakttornets dag

Den 28 juli firas Jakttornets dag runt om i Sverige. En lämplig dag att besöka, renovera och förbereda ditt jakttorn. Dessutom ett fint tillfälle att drömma om höstens jakter, med jakttornet som en trygg plats för säkra skott.

För många jägare är jakttornet en viktig och central del av jakten. Det byggs jakttorn i alla storlekar och modeller. Allt från enkla förhöjningar till inredda och mycket personliga jakttorn med stort mått av bekvämlighet.

 

Alla fantastiska

Jakttornets dag är till för att uppmärksamma alla fantastiska jakttorn. Ett tips är att under dagen besiktiga ditt jakttorn, se till att det mår bra, renovera eller flytta det om så krävs. Kanske röja upp skjutgatorna så sikten blir bättre och bära ut ved och annat som kan behövas under hösten och vintern.

 

Mörker och dimma

Varför inte ta chansen att märka upp och fixa stigen fram till tornet så det blir lättare att smyga dit, och så även dina jaktkamrater kan hitta fram i mörker eller dimma?

I dag är det även Alla föräldrars dag och Världshepatitdagen, och Botvid och Seved har namnsdag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev