Almunge hundcenters årliga jaktmässa lockade många besökare. Foto: Anna Schön

Hundens dag på årlig jaktmässa

Luften darrade av spänning och förväntan under Almunge hundcenters årliga jaktmässa.

Hundens dag arrangerades den 6 maj. Solen sken från en klarblå himmel och den stora parkeringen blev snabbt fylld när omkring 3.000 besökarna anlände. 

Över platsen doftade det av grillade hamburgare, kanderade mandlar och varmt kaffe. Skämtsamma jakthistorier, glada tillrop och skratt blandades i en härlig mix.

Många utställare fanns på plats. Foto: Anna Schön

Något för alla

Utställarna var i år fler än någonsin. Man kunde bland annat köpa hundmat, handla hundvästar och mycket, mycket mer. Men det fanns också andra roliga attraktioner. Safariturerna genom de stora hägnen gick nonstop. Barnen kunde, med unga jägares hjälp, pröva skjuta luftgevär. Polisens hundenhet var på plats och höll uppvisningar. Jägareförbundet hade intressanta föreläsningar. Ville man få en inblick i hur ett eftersök går till fanns möjlighet att följa med på ett fiktivt sådant.

Bröd, nya koppel eller en jakthistoria. Allt fanns på plats under den årliga jaktmässan på Almunge hundcenter. Foto: Anna Schön

Hundar testades

Många tog tillfället i akt att med hjälp av erfarna instruktörer pröva sin hund på björn, älg, vildsvin. Eller varför inte grävling i ett konstgryt? Extra kul var att se ovanliga raser agera, som till exempel en akita .Undertecknad kom nöjd och glad hem med flera nya koppel, bröd från den lokala bagaren och naturgodis i mängder.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev