Organisationen vars ledare dömts till fängelse för allehanda brott, har även varit inblandad i sabotage av jakttorn. Foto: Jan Henricson

Hovrätten kortar fängelsestraff för jaktsabotör

Premium

Hovrätten för västra Sverige dömer en 38-årig man, som är ledargestalt inom den svenska jaktsabotagerörelsen, till fängelse.

38-åringen är ledare för en militant djurrättsgrupp som står bakom ett flertal aktioner mot jaktarrangemang. Organisationen har även varit inblandad i sabotage av jakttorn.

Rättegången handlade om händelser kopplade till aktioner mot en minkfarm i Halland och i slutet av september dömde Varbergs tingsrätt mannen till sex månaders fängelse för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, ofredande, rattfylleri, smitning från olycksplats samt ringa narkotikabrott.

 

Överklagades

38-åringen överklagade domen till Hovrätten för västra Sverige och på onsdagen avkunnades hovrättens dom.

Sex månaders fängelse för jaktsabotör

Hovrätten gör ingen annan bedömning av skuldfrågan än tingsrätten när det gäller åtalen för smitning från trafikolycksplats, misshandel, olaga hot, hemfridsbrott och ofredande. Tingsrättens dom i skuldfrågan fastställs alltså av hovrätten.

 

Kortare straff

Men Hovrätten för västra Sverige dömer den 38-årige mannen till fängelse i fyra månader. Hovrätten kortar alltså det tidigare fängelsestraffet på sex månader som utdömdes av Varbergs tingsrätt.

Förutom fängelsestraff döms den 38-årige jaktsabotören att betala skadestånd till tre olika personer för ofredande samt olaga hot på totalt 26.000 kronor plus ränta.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev