Publicerad 30 augusti 2013 - 14:25

”Handläggningstider måste effektiviseras”

Riksdagsledamoten Sten Bergheden (M) har i flera år varit engagerad i frågan om kortare handläggningstider för vapenlicenser. Trots vissa förbättringar är dessa tider alltjämt för långa, säger Bergheden i ett pressmeddelande.

Sten Bergheden har tidigare bland annat besökt Polisen i Stockholm och Västra Götaland för att diskutera deras arbete, undersökt handläggningstiderna i våra grannländer och lämnat in riksdagsmotioner på det här området.

Sten Bergheden– Trots en del framsteg så fortsätter jägare och skytteintresserade människor att höra av sig till mig kring handläggningen av vapenlicenser. Och häromdagen gjorde två personer en JO-anmälan då handläggningstiden för deras ärenden överskridit två månader, säger Sten Bergheden i ett pressmeddelande.

– Polisens handläggningstider är alltså fortfarande för långa och samma regler tillämpas inte över landet. Detta måste förbättras, Sverige kan inte vara betydligt sämre än våra grannländer vad gäller hantering av vapenlicenser.

 

Ska motionera

– När riksdagens motionsperiod drar igång om några veckor kommer jag därför att lämna in en motion om att skyndsamt utreda hur handläggningen av vapenlicenser kan effektiviseras. Är det exempelvis en fråga om prioriteringar, otillräcklig kunskap eller resursbrister?

– Oavsett vad som är orsaken måste en förändring till – Sveriges vapenägare ska kunna förvänta sig kortare handläggningstider för vapenlicenser och en mer rättssäker bedömning, avslutar Sten Bergheden (M).

Skribent

Martin Källberg

martin.kallberg@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram