I sin självbiografi berättar Leif GW Persson om när han sköt ett vådaskott med studsaren i taket på sitt kontor i Solna. Han verkar inte ha studerat Jägarexamens avsnitt om säker vapenhantering närmare. Foto: Albin Olsson

I sin självbiografi berättar Leif GW Persson om när han sköt ett vådaskott med studsaren i taket på sitt kontor i Solna. Han verkar inte ha studerat Jägarexamens avsnitt om säker vapenhantering närmare. Foto: Albin Olsson

GW sköt skarpt på sitt kontor i Solna

När polisprofessorn Leif GW Persson plundrade sin studsare efter en dags jakt sköt han ett vådaskott i taket på sitt kontor i Solna. Det avslöjar han i sin självbiografi som kommit ut i dagarna.

I biografin Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv, skriver den populäre kriminologen om stort och smått från sin barndom och från sitt yrkesliv. Han ägnar bland annat ett kapitel åt sitt livslånga intresse för explosioner och vapen och berättar i det sammanhanget tre anekdoter om händelser som hade kunnat gå riktigt illa.

 

Ring i mobil och öron

Den avslutande handlar om när Leif GW Persson, för bara ett par år sedan, trött och sliten kom hem till sitt kontor i Solna efter en lång och hård jaktdag:

”Sätter mig vid skrivbordet för att plundra bössan och ställa in den i vapenskåpet innan jag kliver in i duschen och medan jag sitter där och repar skott ur kammaren så ringer det på mobilen och jag gör en blindavfyrning innan jag svarar i telefonen. Ännu en gång har jag räknat fel och det tog någon timme innan det slutat ringa i öronen och jag hade vädrat ut krutröken ur rummet.”

 

Gjorde polisanmälan

Efter att kulan gjort ett hål i takets betong studsade den nedåt och gick igenom en kamin som stod vid fönsterväggen. Författaren berättar om hur hans hustru tittade in från lägenheten som ligger intill kontoret och undrade vad han sysslade med, och hur han senare ringde till polisen där vakthavande befäl upprättade en anmälan om det inträffade.

Hur vapnet transporterades från jaktmarken till Solna framgår inte, men avslutningsvis konstaterar Leif GW Persson (kanske inte utan ett visst mått av ironi) att denna händelse bidragit till hans kunskaper i ballistik och olika projektilers verkan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev