Gun Fahlander.

Gun Fahlander. Foto: Lars Nilsson

Gun föreslås bli ny ledamot i förbundsstyrelsen: ”Spännande och hedrande”

Premium

Svenska Jägareförbundets valberedning väljer en intern rekrytering till den vakanta platsen i förbundsstyrelsen. Gun Fahlander, ordförande i Jägareförbundet Mitt Norrland, har tackat ja till nomineringen.
– Det känns spännande och hedrande, säger Gun Fahlander.

Gun Fahlander har fått frågan om en plats i förbundsstyrelsen tidigare, men då har det inte riktigt passat.

Nu är läget ett annat.

– Jag tror att jag ska kunna bidra i styrelsearbetet. Jag har lång erfarenhet av ideellt arbete och ledningsfrågor, och jag gillar kommunikationsfrågor, säger Gun Fahlander.

 

Hoppade av

Valberedningen har haft en något krokig väg i sina försök att hitta en ersättare för Monika Stridsman, som hoppade av när hon tvingades välja mellan sitt uppdrag för Svenska Jägareförbundet och sina övriga poster inom skogsnäringen.

Kampanjen ”Rädda älgen” blev för mycket för Monika Stridsman som omedelbart lämnade sitt uppdrag.

Lämnade Jägareförbundets styrelse – nu blir Stridsman skoglig hedersdoktor

I ett första skede lanserades Inga Ängsteg, tidigare verksamhetsledare för Viltskadecenter. Inga Ängsteg accepterade först nomineringen men tvingades senare tacka nej efter påtryckningar från den nuvarande arbetsgivaren, Länsstyrelsen i Örebro län.

 

Kommundirektör

Jägareförbundets valberedning har med Gun Fahlander gått tillbaka till sitt ursprungliga upplägg. I februari sa valberedningens ordförande Jan-Olov Ragnarsson att man sökte en kvinna från Region Norr med kunskaper i ekonomi.

Gun Fahlander har dessa egenskaper. Hon har bland mycket annat under sitt yrkesverksamma liv haft uppdraget som kommundirektör i Ragunda kommun, och jobbat med ekonomi i flera andra anställningar.

Gun Fahlander har dessutom under många år varit drivande i sportsliga arrangemang, främst inom längdskidåkning och skidskytte.

Intresset för jakt och fiske finns sedan barnsben och hon är aktiv i både Selets jaktklubb, Ragunda jaktvårdskrets, Jägareförbundet Mitt Norrland och Viltförvaltningsdelegationen i Jämtlands län.

 

Egna led

Att Jägareförbundets senaste styrelseledamot är rekryterad i de egna leden tilltalar många medlemmar. Enligt Jan-Olov Ragnarsson är det en medveten mix i valet av styrelseledamöter. Han är också glad över att Gun Fahlander tackade ja till att kandidera.

– Gun har funnits med tidigare, men vi har respekterat att hon inte har haft tid. Nu pratade vi med henne igen, och med henne får vi in en ledamot som kan mycket om ideellt arbete, organisation och projektstyrning. Hon är van vid att driva stora projekt och har även en ekonomisk bakgrund, säger Jan-Olov Ragnarsson.

 

”Alla har varit positiva till valet av Gun Fahlander”
Jan-Olov Ragnarsson

 

Valberedningen har under den gångna helgen presenterat sitt val för ordförandegruppen, och där var det överlag positiva tongångar.

– Alla har varit positiva till valet av Gun Fahlander, och många har också personligen hört av sig och ansett att vi gjort ett bra val, säger Jan-Olov Ragnarsson.

Under sina år som ordförande i Jägareförbundet Mitt Norrland har Gun Fahlander blivit en uppskattad ledare, känd för sin tydlighet och förmåga att försvara jägarnas intressen.

 

”Jag känner nog att jag kan ha båda uppdragen”
Gun Fahlander

 

Vid Jägareförbundet Mitt Norrlands nyligen genomförda stämma omvaldes Gun Fahlander som styrelsens ordförande. Ett uppdrag som hon haft sedan 2015, och som hon är både stolt och glad över.

– Jag får fundera på hur den här nomineringen påverkar det uppdraget, men jag känner nog att jag kan ha båda uppdragen. Jag brukar veta vilken mössa jag har på mig, säger Gun Fahlander.

Valberedningen kommer att presentera sina förslag på nya ledamöter vid årets förbundsstämma den 13–14 augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev