Arkivfoto: Kjell-Erik Moseid

Grönklittsgruppen åtalsanmäls efter dödsolycka i björnhägn

Arbetsmiljöverket är nu klara med sin utredning av händelsen vid Orsa rovdjurspark i augusti ifjol då en 18-årig djurskötare dödades av björn. Sveriges Radio Dalarna uppger att verket har beslutat att åtalsanmäla företaget Grönklittsgruppen för misstänkt arbetsmiljöbrott.

Den 4 augusti klockan 10.27 fick polisen i Orsa ett samtal från SOS Alarm om att en anställd vid parken blivit attackerad av en björn. Björnen hade grävt sig in till det hägn där djurskötaren uppehöll sig. Djurskötaren var inte ensam i hägnet vid tillfället för attacken, även en familj på fyra personer som deltog i en aktivitet befann sig i hägnet, men de ska ha lyckats ta sig ut när björnen attackerade genom att klättra över staketet.

Räddningstjänsten var på plats cirka 15 minuter efter incidenten och påbörjade vård av djurskötarens skador, även ambulans anslöt inom kort. Djurskötaren fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

 

Brister i arbetsmiljön

Enligt uppgifter från Sveriges Radio Dalarna är Arbetsmiljöverkets utredning kring händelsen nu färdig och enligt Dalaradion har verket beslutat att åtalsanmäla företaget Grönklittsgruppen för misstänkt arbetsmiljöbrott, då man i sin utredning kommit fram till att det har funnits brister i arbetsmiljön.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev