En gråhundshane dödades av en varg i lördags i reviret Stagelåsen i Ljusdals kommun. Foto: Jiri Hrebicek/Mostphotos Karta: Google Maps

Gråhund som skällde ståndskall på älg dödades av varg

Premium

I lördags eftermiddag blev en gråhund attackerad och dödad av en varg i Ljusdals kommun. Hunden skällde ståndskall på älg när vargen gick till angrepp.

Hans Blomgren, naturbevakare vid länsstyrelsen i Gävleborg berättar för Svensk Jakt att han i går söndag besiktigade kvarlevorna av den treåriga gråhundshanen.

– Min bedömning och det kommer stå i min rapport är att det är varg som dödat hunden. Hunden var bland annat blodig kring nacken och även biten vid korset. Insidan av ljumsken var uppriven, berättar Hans Blomgren.

 

Vargrevir

Händelsen inträffade på lördagen i samband med älgjakt i skogarna nordöst om Hennan i Ljusdals kommun i området Remmakölen som ligger inom vargreviret Stagelåsen. Gråhundshanen skällde ståndskall inne på grannmarken. Hunden tystande men var kvar på samma plats. Det var då ägaren förstod att något var fel och tog sig till platsen. Sent på eftermiddagen hittade han sin hund, som då var död.

Hans Blomgren berättar att för ett år sedan blev en gråhund dödad inom samma vargrevir.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev