Brottet som männen misstänks för inträffade enligt åklagaren i trakterna av Järvsö.

Fyra misstänkta jägare begärs häktade

Samtliga fyra jägare från Hälsingland som misstänks för jaktbrott på rovdjur begärs häktade vid Hudiksvalls tingsrätt. Häktningsförhandlingarna kommer att äga rum i morgon, fredag.

Enligt miljöåklagare Christer Jarlås begärs männen häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott, den högre misstankegraden.

– Samtliga fyra förnekar brott, men har olika inställning till delar av gärningen. Vi begär häktning på grund av risken för att de annars kan försvåra utredningen genom att prata sig samman och genom att undanröja bevis, säger Christer Jarlås till Svensk Jakt.

 

I Järvsö

Brottet som männen misstänks för inträffade enligt åklagaren i trakterna av Järvsö tiden 10–12 februari i år. Han vill inte säga om det rör sig om en händelse eller flera. Inte heller berättar Christer Jarlås vilket eller vilka rovdjur det handlar om.

– Jag kommenterar i princip inte något som rör den här utredningen i nuläget, och vi kommer att begära lyckta dörrar under häktningsförhandlingarna.

De fyra männen, som är hemmahörande i Ljusdals och Ovanåkers kommuner och som är mellan 40 och 56 år gamla, greps under en stor polisinsats i tisdags, den fjärde april. Ett 30-tal poliser deltog i gripanden och husrannsakningar.

 

Varg och skoter

Enligt uppgifter till Svensk Jakt som inte Christer Jarlås vill kommentera gäller misstankarna en händelse som inträffat på en sjö väster om Undersvik i de södra delarna av Ljusdals kommun i vintras.

Då påträffades blod på isen i närheten av både vargspår och skoterspår.

Svensk Jakt har vidare fått kännedom om att polisen i dag, torsdag, har beslagtagit vapen hos en femte man. Christer Jarlås vill inte säga om det stämmer, eller om det är aktuellt att delge fler jägare misstanke om jaktbrott.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev