Arkivfoto: Jan Henricson

Advokat: ”Min klient förnekar brott”

Under dagen hålls häktningsförhandlingar med de fyra jägare som misstänks för illegal jakt på rovdjur.

Advokat Jan Nyman är försvarare till en av de misstänkta jägarna, en man i 40-årsåldern från Ljusdals kommun. Jan Nyman är på väg in till den första häktningsförhandlingen när Svensk Jakt når honom.

– Åklagaren har begärt att häktningsförhandlingarna hålls bakom lyckta dörrar och jag vet väldigt lite om utredningen. Jag har bara suttit med i ett inledande förhör och har inte ens fått ett häktnings-PM ännu och förhandlingarna inleds om 50 minuter, säger han.

– Men min klient förnekar brott. Jag vet helt enkelt inte hur de andra misstänkta ställer sig inför anklagelserna men min gissning är att jag med säkerhet fått läsa i medierna om någon av dem erkänt, fortsätter Jan Nyman.

 

Massiv polisinsats

Gripandet av de fyra männen föranledde en massiv polisaktion där ett 30-tal poliser var inblandade. Av reaktionerna att döma är det många som är förvånade att det över huvud taget fanns 30 poliser i landskapet. Hur ser du på det här?

– Jag har väldigt svårt att se att de lyckats trolla fram 30 poliser från Hälsingland. Min gissning är att polisen hämtat in de här resurserna från regionnivå, inte från landskapet, säger Jan Nyman.

– Jag kan bara konstatera att ibland finns det resurser. Jag har även Råbomordet utanför Hudiksvall och jag har väldigt svårt att tänka mig att det var 30 poliser inblandade i det fallet, fortsätter Jan Nyman.

 

Hudiksvalls tingsrätt

Häktningsförhandlingarna mot de fyra misstänkta jägarna inleds vid Hudiksvalls tingsrätt i dag, fredag, klockan 11.00. Den delas upp i fyra förhandlingar för att de misstänkta inte ska kunna ha kontakt med varandra.

 

Uppdatering: Den 40-årige jägaren har nu häktats av Hudiksvalls tingsrätt. I en intervju med HelaHälsingland säger försvarsadvokat Jan Nyman att beslutet kommer att överklagas.

Häktningsförhandlingarna pågår mot de andra jägarna som är misstänkta för jaktbrott.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev