Friluftsdagar med natur i fokus

Fångstglädje! ”Det här var riktigt kul”, säger Faruk Nsubuga som med lyckat resultat prövade på mete. Foto: Martin Källberg

På Jägareförbundets gård Öster Malma präglades tisdagen och onsdagen av friluftsdagar som anordnades för gymnasieungdomar med utländsk bakgrund.

Svenska Jägareförbundet driver ett integrationsprojekt finansierat av Svenskt Friluftsliv, och som en del i detta projekt var tisdagen och onsdagen friluftsdagar där man tog emot ungdomar från gymnasieskolor i Södertälje och Huddinge.
På tisdagen gästades Öster Malma av 35 ungdomar som går språkintroduktion på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje. Under onsdagen var det elever från Sågbäcksgymnasiet i Huddinge som hälsade på. 

Populära hundar
En av deltagarna var 17-årige Juan Andres Quisbert, som går andra året på yrkesintroduktionsprogrammet, Sågbäcksgymnasiet i Huddinge.
– Vi har gått runt och kollat och provat på olika grejer. Vi har träffat hundar, fiskat, skjutit luftgevär och nu spikar vi ihop hus åt fåglar här bakom, säger Juan Anders Quisbert.
Vad har varit roligast?
– Det bästa har varit att träffa hundar – och skjuta var också roligt.

”Vi och alla andra måste hjälpa till”
– Eftersom vi har stor kunskap om djur och natur så bjuder vi in några skolor för att de ska kunna titta och prova på olika aktiviteter i naturen, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet.
– Väldigt många i samhället är överens om att integrationen behöver bli bättre. De som kommer hit behöver mer kunskap om det svenska samhället och hur det fungerar. Ska integrationen bli bättre måste vi och alla andra organisationer hjälpa till, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet.

Fallenhet för fiske
Nere vid Malmasjön berättar Jägareförbundets Ulf Johansson om fiske i Sverige i allmänhet – och mete med maggot i synnerhet.
19-årige Faruk Nsubuga kommer ursprungligen från Uganda, och tycks ha fallenhet för det här med fiske. Åtminstone att döma av skörden… Medan de flesta av kamraterna få lämna bryggan utan så mycket som ett hugg, drar Faruk på kort tid upp tre mörtar.
Lars Nilsson & Martin Källberg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev