Martin Ljungdahl jagar i Östevattens jaktlag i Dalsland. På premiärdagen fällde han sin första älg, en riktig fin och stor älgtjur som många älgjägare drömmer ett helt jaktliv om att få fälla. Foto: Privat

Första älgen han fällde blev en drömtjur

Premium

Martin Ljungdahls premiärälg blev en älgtjur som många älgjägare drömmer ett helt liv om att få fälla.

Martin Ljungdahl från Dals Rostock, Melleruds kommun, i Dalsland, fällde en älgtjur på älgjaktspremiären. Det var även hans första älg och snacka om en drömälg. Något som P 4 Väst rapporterade om redan i går.
– Den har 14 taggar på varje skovel. Två taggar sitter väldigt tätt intill varandra så jag vet inte om de räknas. Det är i alla fall 26 eller 28 taggar. Det var en grann tjur, säger Martin Ljungdahl till Svensk Jakt.

 

Tolvtaggare

Han känner inte till att det fällts en älgtjur med så stora horn tidigare i området där han jagar.
– Det jag hört är att det är fällt en tolvtaggare tidigare.
Martin satt som passkytt vid ett hygge.
– En unghund plus tre drevkarlar tryckte älgen mot mig. Jag såg inte först vad det var utan hörde bara att det brakade 50 meter från mig i skogen. Sedan blev det tyst. En minut senare hörde jag brak igen från annan vinkel och ljudet kom emot mig. Till slut kom det ut en kviga som gjorde en lov runt hygget och gick in i skogen på andra sidan hygget. En minut efter det hör jag den andra älgen som går emot mig. Jag tar upp geväret och gör mig beredd. Jag ser att det är en tjur, och det är bara tjur som vi har på tilldelningen. Jag tar upp geväret och ser huvudet och sedan bogen, berättar Martin Ljungdahl.

 

Trodde inte sina ögon

Då sköt han och älgtjuren blev kvar platsen.
– Jag har aldrig skjutit en älg förut. Jag kunde inte riktigt tro det var sant. Det var verkligen en grann älgtjur, men har var inte så stor i kroppen.
Så småningom kommer han låta bedöma hornet för att se hur många poäng det får.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev