Svenska Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld talade på jubileet och lovade bland annat att jägarna ska fungera som varningsklockor åt staten om förändringar i naturen. Foto: Fredrik Widemo

Svenska Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld talade på jubileet och lovade bland annat att jägarna ska fungera som varningsklockor åt staten om förändringar i naturen. Foto: Fredrik Widemo

Firade internationell union för naturvård

På tisdagen deltog Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld vid firandet av den internationella naturvårdsunionen IUCN:s 70-årsdag på Ulriksdals slott.

Svensk Jakt Publicerad 23 maj 2018 - 08:43

Deltog gjorde även miljöminister Karolina Skog (MP), prins Carl Philip och IUCN:s generaldirektör Inger Andersen med flera representanter för övriga medlemsorganisationer.

Svenska Jägareförbundet har varit med i IUCN sedan 1960. Det finns ytterligare tio svenska medlemmar, bland andra Artdatabanken, Centrum för biologisk mångfald, Naturhistoriska riksmuseet, Naturskyddsföreningen, WWF, Nordens Ark och Skansen.

 

Utfästelser

Inför firandet har alla medlemmar tagit fram en utfästelse om vad man ska göra för att nå IUCN:s mål.

I Svenska Jägareförbundets utfästelse trycker man framför allt på invasiva arter, som svenska IUCN jobbat med under det senaste året.

 

Förbundet lovade att:

• leda projekt för att bekämpa de invasiva arterna mårdhund och mink så att mårdhunden inte får en större etablering i landet och så att skador av minken minimeras

• under 2018–2024 bistå myndigheterna i arbetet med att sprida information om olika invasiva arter till jägarkåren och att uppmana till rapportering av deras förekomst.

 

Miljödepartementet respektive Naturvårdsverket och HaV arbetar just nu parallellt på förordning respektive föreskrifter om invasiva arter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev