Publicerad 14 maj 2018 - 15:40

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är jägare och besöker Swedish Game Fair på Tullgarn också av eget intresse, kan man förmoda. Foto: Lars-Henrik Andersson

Finbesök på jaktmässa

När Swedish Game Fair slår upp portarna på fredag nästa vecka finns landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) på plats för att klippa det blågula bandet.

Hur mycket band det blir är i och för sig oklart. Det finns fler sätt att markera en invigning, men klart är att landsbygdsministern håller en liten ceremoni för att manifestera mässans öppnande på Stora scenen klockan 11.15 på fredagen.

 

Många politiker

Martin Källberg, chefredaktör Svensk Jakt. Foto: Olle Olsson

Och med tanke på att det är valår blir det mer politik på Tullgarn. Rikspolitiker från skilda läger finns med i två paneldebatter – om fiske och om jakt – som genomförs klockan 11.45 respektive klockan 13.30 på fredagen. Också de på Stora scenen.

Ett flertal av riksdagspartiernas jaktpolitiska talespersoner kommer att delta i diskussionerna. Huvudfrågan som ställs i rubriken för jaktdebatten är ”Hur kan politiken säkerställa den svenska jakttraditionen?”.

 

Vildsvin och sälar

Politikerna ska också få svara på frågor om bland annat förenklade regler för försäljning av vildsvinskött samt viltförvaltningsdelegationernas ansvar och sammansättning. Moderator för jaktdebatten är Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg och arrangör är Svenska Jägareförbundet.

Sportfiskarnas paneldebatt har rubriken ”Östersjön – ett hav vi borde vara rädda om”. Där ska man bland annat diskutera hur övergödningen kan motverkas, samt hur växande stammar av säl och skarv ska hanteras.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram