Turturduva. Foto: Leif Ingvarson / Mostphotos

FACE i möte med EU:s miljökommissionär

På onsdagen hade den europeiska jägarorganisationen FACE ett möte med EU:s miljökommissionär Virginijus Sinkevičius, där en rad frågor kopplade till regional jakt på turturduva och den gemensamma jordbrukspolitiken diskuterades.

FACE:e ordförande Torbjörn Larsson deltog i mötet tillsammans med personal från organisationen och delegater från de franska, spanska och italienska jägareförbunden.

FACE bekräftade sitt åtagande att bidra till att främja genomförandet av fågeldirektivet och EU: s biologiska mångfaldsstrategi för 2030. FACE betonade också behovet av att erkänna jägarnas bidrag till bevarandearbetet och den kulturella betydelsen för regionala jaktmetoder i många landsbygdsområden.

 

Kan säkerställas

Man diskuterade särskilt turturduvans status. Kommissionär Sinkevičius betonade att även om förändrad markanvändning och skördemetoder är nyckelfaktorer för att turturduvan minskar i Europa, bör jakt bara tillåtas om artens fortlevnad kan säkerställas. FACE framhöll de framsteg som gjorts för att genomföra bevarandeåtgärder på nationell nivå.

FACE och miljökommissionären enades om behovet av större enhetlighet mellan naturdirektiven och den gemensamma jordbrukspolitiken, samt utökad dialog om hållbar jakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev