För första gången på över 1.000 år vandrar visenter, europeisk bison, fritt i en tallskog i sydöstra England. Foto: Anders Janemo

Europeisk bison på fri fot i sydöstra England

Premium

Europeisk bison har släppts ut i ett skogsområde i Canterbury i sydöstra England. Djuren ingår i ett miljövårdsprojekt där djuren ska fungera som ”ekosystem-ingenjörer”.

Vild europeisk bison – eller visent – har inte funnits i Storbritannien på över 1.000 år, och helt fritt kommer heller inte de här djuren att kunna röra sig.

I ett första skede har tre kor släppts i en mindre inhägnad. En tjur väntas till flocken och tillsammans ska sedan djuren leva och föröka sig i ett inhägnat skogsområde på 200 hektar. Där förväntas de åstadkomma en påtaglig och positiv förändring genom bete och de stigar djuren formar under sina vandringar.

 

Andra djur

I inhägnaden kommer även finnas Exmoor-ponnyer, vildsvin och Longhorn-boskap som ska bidra till att sköta området utan mänskligt ingripande.

– Om vi ​​kan skapa olika, dynamiska, biorika livsmiljöer i vårt trånga hörn av sydöstra England, varför skulle vi inte göra det i våra nationalparker och skyddade landskap?, säger Paul Hadaway, chef för projektet på Kent Wildlife Trust i en artikel i the Guardian.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev