Snart dags för Elmia Game Fair

I Jägarlunden har Svenska Jägareförbundet full verksamhet med viltvård, JAQT, viltförvaltning och hornbedömning. Här får också barn och ungdomar möjlighet att bygga fågelholkar och baka kolbullar. Foto: Jan Henricson

En av landets största jaktmässor fyller 40 år.
I mitten av maj drar Elmia Game Fair igång.
Svenska Jägareförbundet finns på plats med en rad aktiviteter.

Vår och sommar är jaktmässornas tid. Mellan den 14 till 16 maj arrangeras Elmia Game Fair i Jönköping. Mässan fyller i år 40 år och Svenska Jägareförbundet kommer medverka vid mässan med en rad olika aktiviteter: Föreläsningar, tillvaratagning av säl, trofémätning, holkbygge, hundträning och skytte. Dessutom kommer förbundsjuristen Ola Wälimaa att finnas i montern inomhus på torsdag och fredag för att svara på juridiska

Vargjakten
Det finns också chans ta del av en rad olika föreläsningar. Under rubriken EU och den svenska jakten kommer Anders Grahn, chef intressebevakning och juridik, att tala om EU och den svenska jakten.
Riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné kommer dagligen berätta om en av Jägareförbundets senaste framgångar – vargjakten. Han kommer även tala om etik utifrån perspektivet jakt med hund klockan.
Både Anders Grahn och Daniel Ligné kommer även att finnas vid Jägareförbundets monter efter föreläsningarna för att svara på eventuella frågor från mässbesökarna. 

Fyra lätta steg
Barbro Börjesson kommer tala om jakthunden och hon kommer även finns på plats under samtliga dagar på Elmia Game Fair för att ge råd och tips i fostrandet av din hund.
Dessutom arrangeras en uppvisning i filosofin ”fyra lätta steg”. Under mässdagarna finns det möjlighet för besökarna att ta med hunden in på mässan för rådgivning i den framtida träningen.
I den så kallade Jägarlunden visar, informerar och berättar Jägareförbundet om förbundets verksamhet i allt från älg-, vildsvin- och hjortförvaltningsfrågor och viltvård till ungdom och JAQT.
Hornbedömare finns på plats för att bedöma troféer. Barn och ungdomar får möjlighet att bygga fågelholkar och baka kolbullar.

Viltolyckor och eftersök
Nationella Viltolycksrådet kommer prata om viltolyckor och trafikeftersök.
Vill du göra teoriprovet för Jägarexamen? Då har du möjlighet till det i Jägarlunden.
I Jägarlunden kommer förbundet också att berätta om kustjakten, säl, ejder och mink med mera.
Praktisk förevisning av tillvaratagning av säl kommer att ske dagligen.
På mässområdets finns även ett skjutfält där det kommer att finnas skjutinstruktörer och möjlighet till lerduveskytte och kulskytte. I inomhushallen kommer ungdomar kunna prova på .22-skytte och i en skjutsimulator kommer mässbesökarna att kunna prova olika skjutsituationer.

Womens inspiration
Tina Englund, kommer till Elmia Game Fair för att delta i Women’s inspiration, mässans inspirationsforum för kvinnliga jägare. Hon har jagat i över 20 år och sett hur jaktvärlden förändrats.
Tina Englund är grundare av inspirations- och livsstilsnätverket Nordic Woman Hunting, där tjejer i alla åldrar delar med sig av sina erfarenheter som jägare, bland annat genom sociala medier.
Allt fler kvinnor intresserar sig för jakt. Var femte som tar jägarexamen är kvinna och andelen kvinnor med jaktkort, registrerade aktiva jägare, ökar också.
– Välbefinnandet, det ökade matintresset och miljöfrågan – det tror jag är de största drivkrafterna till att tjejerna blivit fler. Du får komma ut och röra dig i friska luften i skogen, hantera viltet i en lugn och skön miljö, ta hand om kött och hantera det ända fram till matbordet och du vet vad du stoppar i dig. Jakten knyter samman allt till en helhet, säger Tina Englund, 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev