Patrik Ivarsson från Pajala har gjort det något ovanliga att skjuta både en råbock med guldhorn samt en älgtjur vars horn mätte guld. Foto: Lars-Henrik Andersson

Dubbelt guld! Både råbock och älgtjur

Patrik Ivarsson från Pajala sköt i höst guldbock. Förra året sköt han en stor skoveltjur som mätte guld.

Råbock skjuten den 12 september i Männikkö, Pajala kommun av Patrik Ivarsson. Hornet mätte 155,9 poäng. Foto: Lars-Henrik Andersson

Patrik Ivarsson torde nog vara ganska unik. Förra hösten, närmare bestämt den 16 september, sköt han en fin älgtjur på jaktmarkerna i trakterna av Männikkö. Hornet mätte 307 poäng, vilket betydde guld.

Ett år senare, alltså i höst, sköt han en fin råbock.

– Det var under älgjakten som en person i drevet stötte råbocken mot mitt pass. Jag hann lägga mig ner och ta stöd. Jag sköt bocken på cirka 200 meter. Den rusade i skottet men föll ihop efter bara 40 meter. Det var en fin och stor råbock, berättar Patrik Ivarsson.

I veckan lät han jaktvårdskonsulenten Roger Lundqvist mäta hornet och poängen landade på 155,9, ett guldhorn med andra ord.

Patrik Ivarsson berättar att de har bra med älg på markerna. Han har tidigare år skjutit älgtjurar med troféer som blivit inmätta på 295 respektive 280 poäng, det vill säga silver.

Det är heller inte ovanligt att det skjuts stora råbockar i Pajalatrakten. På premiärdagen den 16 augusti i år fälldes en råbock i Erkheikki som mätte 142 poäng.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev