Domen vid Södertälje tingsrätt som friade vargskytten kommer inte att överklagas av åklagaren. Foto: Jan Henricson

Dom mot vargskytt överklagas inte

Södertälje tingsrätts friande dom mot jägaren som sköt en varg för att freda sin hund står fast. Miljöåklagare Christer B Jarlås har beslutat att inte överklaga domen till hovrätten.

Jan Henricson Publicerad 26 mars 2018 - 14:57

På måndagen fick Svensk Jakt tips om att åklagaren beslutat att inte överklaga den friande domen i målet med den skjutna vargen i Sjundareviret i Södermanland.
Vi har inte lyckats nå Christer B Jarlås, men jägarens försvarsadvokat Wodek Kleinwichs bekräftar att så är fallet.
– Jag fick i förmiddags ett mejl från åklagaren där han meddelar att han inte kommer att överklaga, säger Wodek Kleinwichs.

 

Korrekt skjutning

I mejlet står inget om varför åklagaren tar det beslutet, men han har tidigare sagt till Svensk Jakt att hans primära mål, att få händelsen som han bedömde som en anmärkningsvärd paragraf 28-skjutning, prövad i domstol.
Jarlås sa också att det fanns annat som talade mot att tingsrättens utslag skulle överklagas, som att det var en varg som ändå skulle ha skjutits om skyddsjakten lyckats. Ytterligare en anledning var att länsstyrelsen bedömde det som en korrekt paragraf 28-skjutning, och att det hade stannat vid det om inte åklagare och polis haft annan information vid tillfället.

 

Lättad klient

Wodek Kleinwichs har varit i kontakt med sin klient som blev mycket lättad när han fick besked om att det inte blir någon överklagan.
– Han tycker det är skönt att det är över och ser fram mot att kunna lägga detta bakom sig. Man ska komma ihåg att han levt med detta dagligen sedan händelsen som inträffade för över två år sedan, säger Wodek Kleinwichs.
Han tillägger att hans tolkning av åklagarens beslut är att tingsrättens utslag är tungt.
– Jarlås har kommit till insikt om att han inte hade något fall. Om han trott att han skulle vinna i hovrätten hade han naturligtvis överklagat, säger Wodek Kleinwichs.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev