Beslutet att avliva ett närgånget lodjur har lett till en hatstorm med dödshot. Inläggen på sociala medier polisanmäls nu av länsstyrelsen i Kalmar. Foto: Mostphotos

Dödshot riktat mot länsstyrelsens personal

Länsstyrelsen i Kalmar län tog i måndags beslut om skyddsjakt på en närgången lodjursunge. Avlivningen har lett till direkta hot mot länsstyrelsens personal. Myndigheten har nu polisanmält inläggen på sociala medier.

Lodjursungen som avlivades under måndagen har under några veckor hållit till nära en gård utanför Kalmar, där den återkommande tagit höns. Försök att skrämma djuret har misslyckats.

Lodjursungen kan vara den samma som vid flera tillfällen befunnit sig inne i Kalmar, där lodjuret uppträtt närgånget och oskyggt.

 

Hatiska inlägg

Beslutet att avliva lodjursungen har lett till en hatstorm på sociala medier. Bland annat har inläggen beskrivit hur personalen ska drabbas av samma öde som drabbade lodjursungen.

– Det är hot på sociala medier som riktats mot specifika funktioner på länsstyrelsen, säger Christina Karlberg som är kommunikationschef på länsstyrelsen i Kalmar, i en kommentar till SVT Småland.

 

Allt mer aggressiva

Enligt Christina Karlberg har tonen blivit allt hårdare på sociala medier. När det handlar om direkta hot är det oftast kopplat till beslut om djur.

Hoten som framförts har polisanmälts.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev