Publicerad 13 oktober 2017 - 11:40

En otäck incident inträffade på förskolan Trombonen i Brandbergen när några barn kom i närkontakt med den omtalade Södertörnsvargen.

Dagisbarn i extrem närkontakt med varg

Tack vare en uppmärksam förskolelärare stoppades några barn i Brandbergen att hamna i riktig närkontakt med vargen på Södertörn. När hon ropade åt dem att stanna var de bara tre meter från vargen.

Den otrevliga incidenten inträffade vid förskolan Trombonen i Brandbergen i Haninge kommun under torsdagen. Kommunens viltvårdare Christer Berggren berättar:

– Pedagogen var ute med barnen i lekparken utanför förskolan när plötsligt något barnen trodde var en stor hund kom från den intilliggande hundrastgården. De gjorde som barn brukar göra när de ser en stor och som de tycker mysig hund, de började springa mot den.

 

Skrek åt barnen

Men det var ingen hund. Tack vare alla rapporter och bilder som nästan dagligen förekommer i tidningar och på Internet förstod pedagogen att det var den omskrivna vargen.

– Hon skrek åt barnen att stanna. Som väl var lydde de henne, för då var de bara tre meter från vargen, säger Christer Berggren som pratat med pedagogen om händelsen.

Barnen och vargen stod stilla och titta på varandra. Vid tidigare tillfällen när människor mött den har de ibland hört den morra, men den här gången hördes inget.

– Hon kunde inte säga om den hade något halsband, men det behöver inte betyda något för hon var förstås så koncentrerad på att få barnen i säkerhet. Annars finns det de som pratar om att det finns två olika vargar i trakten, säger Christer Berggren.

 

En vanlig runda

Länsstyrelsens personal hade inte möjlighet att åka till platsen för att kvalitetssäkra observationen, men för Christer Berggren råder det ingen tvekan om att det var Södertörnsvargen barnen sprang mot.

– Den gjorde sin vanliga runda, kan man säga. Situationen löstes upp genom att vargen vände och gick därifrån. Den passerade ännu en förskola och gick igenom Brandbergens centrum och ett villaområde innan den försvann in i skogen.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram