Brottsutredning mot vargskytt drar ut på tiden

Brottsutredningen mot den man som förra året sköt en varg i Sjundareviret drar ut på tiden. Tidigast i höst väntas miljöåklagare fatta beslut om åtal ska väckas.

Efter lång väntan är analyssvaren nu klara i brottsutredningen. Men åklagaren tror ändå att det dröjer till senhösten innan utredningen av dödskjutningen av vargtiken i Sjundareviret är klar.
Den 29 september förra årets sköts en vargtik i Sjundraveriret när den attackerade en hund. Länsstyrelsen i Stockholms län vara till platsen och beskriver händelsen som ett klart paragraf 28-fall där mannen sköt vargen för att freda sin hund. Men samma dag inledde polisen en förundersökning om grovt jaktbrott, det genomfördes en husrannsakan hemma hos vargskytten och han förhördes dessutom av polisen.
Förundersökningen leds av miljöåklagare Christer B Jarlås. Han sa i höstas till Svensk Jakt att vargskjutningen inte hade någon betydelse i sammanhanget utan att polisåtgärderna var en del i en större utredning.

Analyssvaren klara
Christer Jarlås ville då inte säga något om vilka fynd som gjordes vid husrannsakan, vad polisen tagit i beslag eller vilka andra polisiära åtgärder som genomförts eller planeras.
Nu, nästan nio månader efter vargskjutningen och husrannsakan, är analyssvaren klara. Men miljöåklagaren tror ändå att det dröjer till senhösten innan utredningen av dödskjutningen av vargtiken i Sjundareviret är klar.
– Beslut om eventuellt åtal bör kunna fattas i september, oktober tidigast, säger Christer B Jarlås, till SVT Södermanland.
Christer B Jarlås vill inte svara på vad analyssvaren visar, men han konstaterar för SVT att de inte lett till att han lägger ner utredningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev