Leif Millings bok har belönats med ett prestigefyllt internationellt pris för kokböcker. Foto: Privat

Bok om älgkött får fint pris

Leif Millings bok Älgött&Peran (Ågrenshuset) har utsetts till World Best Cookbook i kategorin Kött, vid Gourmand World Cookbook Awards i Kina. Författaren beskriver det som att vinna ett OS-guld.

Bokprojektet Älgkött&Peran påbörjades för flera år sedan, när Leif Milling bestämde sig för att skriva om sina vänner i Gimdalens södra jaktlag i södra Jämtland.

Berättelserna och porträtten av personerna byggdes upp kring recept på temat älgkött.

– Jag ville ge läsaren känslan av att vara med där ute i skogen, känna dofterna och stämningen. Av de böcker som jag gjort eller medverkat till genom åren, är denna den mest speciella för mig personligen, säger Leif Milling i ett pressmeddelande.

Han är mycket glad över priset:

– Jag är både stolt och lycklig men känner mig inte som en enskild vinnare utan som en del av ett vinnande lag.

Leif Milling lyfter särskilt fram formgivaren Lena Andersson. Boken ges ut av förlaget Ågrenshuset.

Gourmand Awards är en utmärkelse för mat- och dryckesböcker grundad 1995 av Edouard Cointreau. Priset delas årligen ut till kokböcker inom mat och dryck.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev