Arkivfoto: Kjell-Erik Moseid

Björnskytt misstänkt för grovt jaktbrott

En jägare i Västerbotten är misstänkt för grovt jaktbrott efter att ha skjutit en björn timmar efter att jakten blivit avlyst.

Olle Olsson Publicerad 4 september 2019 - 09:52

Det var på tisdagsförmiddagen som årets licensjakt på björn avlystes i Västerbotten. Detta efter att de 21 björnarna på tilldelningen fällts. Men efter att björnjakten avlutats fälldes ytterligare två björnar.

Den första överskjutningen inträffade i princip samtidigt som tilldelningen fylldes och där vidtas ingen åtgärd. Men den andra björnen rapporterades fälld klockan 12.20. Björnen sköts i Storumans kommun.

Polisen misstänker jaktbrott i samband med björnjakten i Västerbotten

Västerbottenpolisen uppger att en polispatrull har varit på platsen för diverse utredningsåtgärder. Polisen har hållit förhör, en teknisk undersökning av skottplatsen har genomförts och teknisk utrustning har tagits i beslag. Även björnen har tagits i beslag och ska transporteras från platsen.

Polisen har även upprättat en anmälan gällande grovt jaktbrott.

Björnjägarens ansvar

Var och en som jagar björn ska hålla sig informerad om hur många djur som återstår av tilldelningen i det område där björnjakt bedrivs.

Den som fäller en björn sedan jakten avlysts kan komma att dömas till ansvar för jaktbrott eller grovt jaktbrott enligt 43 eller 44 §§ jaktlagen om man av oaktsamhet inte hållit sig informerad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev