En varghybrid dödade nyligen ett barn i USA. Samtidigt uppges intresset för korsningen öka i Sverige. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Barn dödat av varghybrid i USA

I USA dödades nyligen ett barn av en varghybrid, rapporterar TV4. Detta samtidigt som intresset för korsningen uppfattas öka i Sverige.

Enligt TV4, som hänvisar till CNN, var det i torsdags som bland annat polis och räddningstjänst larmades till en familj i Alabama, USA. Deras tre månader gamla spädbarn hade blivit biten av familjens varghybrid, och avled senare av sina skador.

Hybriden avlivades på plats.

Ökat intresse

Trots att det i Sverige är förbjudet att bland annat avla som att hålla varghybrider, det vill säga korsningar mellan varg och hund, uppges intresset ha ökat de senaste åren. Problemet är att lagen kan kringgås genom import från andra länder, vilket Svensk Jakt nyligen rapporterat om.

Problematiken har varit på tapeten inom den svenska politiken, där åtminstone fyra motioner under hösten begärt att lagstiftningen skärps och importen förbjuds.

– De är mer dominanta än hundar, de är svårberäkneliga för oss och vi kan inte läsa dem på samma sätt, säger hundcochen Fredrik Steen om hybriderna till TV4.

Även EU-kommissionen har sagt att hybrider mellan varg och hund i naturen skyndsamt ska tas bort, eftersom de kan utgöra ett hot mot den vilda vargstammen. Så har också skett tidigare i till exempel Sörmland.

Så nyligt som under den gångna hösten har en frilevande varghybrid gäckat länsstyrelsen i Norrbotten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev