Henrik Barnekow anser att Svenska kennelklubbens ledning skulle ha deltagit då Svenska Jägareförbundet lämnade över en budkavle om rovdjurspolitiken utanför riksdagen. Foto: Martin Källberg & Marie Gadolin

Avgår i protest: ”En dolk i ryggen”

Henrik Barnekow, pensionerad jaktvårdskonsulent i Svenska Jägareförbundet och tidigare ordförande i Svenska taxklubben och Skåne-Blekinge taxklubb, har avgått i protest från Svenska kennelklubbens jakthundskommitté.

I ett debattinlägg i SKK:s tidskrift Hundsport Jakthund förklarar Henrik Barnekow varför han valt att lämna jakthundskommittén. Han tycker att det känns som om jakthundsfolket ”ingår i SKK-organisationen på nåder”.
Han skriver:
”Ledningen för Svenska kennelklubben, SKK, ansåg inte att det var tillräckligt viktigt att man ställde upp på budkavleöverlämnandet som Jägareförbundet organiserat angående att den av riksdagen beslutade nivån på vargbeståndet skulle hållas. En oerhört viktig sak för oss jakthundsägare.”

 

Vargbudkavle överlämnad till riksdagen

Önskade mer tyngd

Jakthundskommittén fick i uppdrag att representera SKK vid överlämnandet på Mynttorget i Stockholm, vilket också gjordes, men Henrik Barnekow menar att det hade haft betydligt mer tyngd om SKK:s ledning hade deltagit.

”Jag har ägnat ganska stor del av mitt engagemang i SKK åt att försvara och förklara för jakthundsägare och förtroendepersoner i jakthundsklubbarna vilken roll SKK har för oss. Det kändes som en dolk i ryggen. Jag orkar inte engagera mig längre”, skriver Barnekow i Hundsport Jakthund.

Beklagar och tackar

SKK:s ordförande Thomas Uneholt beklagar i samma tidning och tackar Henrik Barnekow för allt han gjort för organisationen och jakthundarna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev