Jakten är nu avlyst i den södra delen av Östergötland där det på onsdagsförmiddagen fälldes åtta lodjur. Arkivbild: Olle Olsson

Åtta lodjur på bara några timmar

Lodjursjakten har trots svåra förhållanden rullat på i Östergötland med ett eller ett par fällda djur så gott som varje dag. Så kom spårsnön och på bara några timmar fälldes åtta lodjur i den södra delen av länet, där jakten nu är avlyst.

28 lodjur får fällas i Östergötland under årets jakt, med begränsningen att högst fem reproduktiva honor får fällas i den södra delen av länet och högst fyra i den norra.

Så många lodjur får fällas vid 2023 års licensjakt

Med tanke på hur tät lodjursstammen är i södra Östergötland var det bara en tidsfråga innan man där skulle nå gränsen på hondjursuttaget.

På kort tid

Med nysnö och de perfekta förhållanden som rådde under onsdagen, efter en veckas jakt, sköts på kort tid under förmiddagen åtta lodjur i det södra jaktområdet.

Då det samtidigt innebar att fem reproduktiva honor fällts avlystes jakten där.

I det norra området fortsätter jakten, där det i skrivande stund inte har skjutits något reproduktivt hondjur.

Flera kommuner

Enligt informationen på Länsstyrelsen i Östergötlands hemsida har 16 lodjur skjutits i länet fram till och med onsdag eftermiddag.

Ett av dem har fällts i det norra jaktområdet, resterande inom det södra. Lodjuren har skjutits i kommunerna Boxholm, Söderköping, Kinda, Åtvidaberg, Valdemarsvik, Mjölby och Ydre.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev