Mark Marissink blir från årsskiftet ny chef för SLU:s Artdatabanken. Foto: SLU

Artdatabanken får ny chef

Artdatabanken får ny chef. Vid årsskiftet får Mark Marissink ansvar för Sveriges lantbruksuniversitets, SLU, kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper.

Mark Marissink kommer närmast från Naturvårdsverket, där han haft en tjänst som biträdande avdelningschef på Miljöanalysavdelningen. Han bor i Ramnäs i Västmanland och kom till Sverige från Nederländerna för studier i Uppsala 1993.

 

Fortsatt framgång

– Med Mark som chef kommer vi att ha de allra bästa förutsättningarna för en fortsatt framgångsrik verksamhet vid Artdatabanken i nära samarbete med nationella expertmyndigheter och naturvårdens organisationer, säger Torleif Härd i ett pressmeddelande, dekan för fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap vid SLU, under vilken Artdatabanken lyder.

 

 

Artdatabanken

SLU Artdatabanken bygger upp strukturer för övervakning, datainsamling och analys av tillståndet för biologisk mångfald i Sverige, i samverkan med myndigheter, föreningar och organisationer både nationellt och internationellt. Vi genomför uppdraget Svenska artprojektet och bedriver också egen forskning inom ekologi och naturvård.

Källa: SLU

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev