Årsstämman gav styrelsen och generalsekreteraren ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020. På bilden Peter Eriksson och Torbjörn Larsson, styrelseledamot respektive ordförande i Svenska Jägareförbundet. Foto: Martin Källberg

Ansvarsfrihet – men översyn av resultatdisposition

Premium

Svenska Jägareförbundets årsstämma beslutade om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsen och generalsekreteraren för 2020, men under frågan om resultatdispositionen uppstod debatt.

Under punkten fastställande av resultat- och balansräkningar hade förbundsstyrelsen föreslagit att stämman skulle fastställa resultatdispositionen enligt styrelsens förslag.

 

Yrkande fick gehör

Lars Persson, ordförande Jägareförbundet Skåne.

Lars Persson, Skåne, gjorde ett tilläggsyrkande som gick ut på att ”nya styrelsen får i uppdrag att se om det går att skicka mer pengar tillbaka till medlemmarna genom länen och kretsarna. När vi centralt gör en stor vinst.”

– Jag tycker att så mycket som möjligt av den vinst förbundet gjorde 2020, åtta miljoner kronor, ska gå ut till verksamheten i län och kretsar, sa Lars Persson.

Stämman röstade för att anta styrelsens förslag med Lars Perssons tilläggsyrkande, vilket innebär att stämman ger den nya styrelsen i uppdrag att se över resultatdispositionen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev