En anställd på Naturvårdsverket har blivit JO-anmäld och fått utstå personangrepp i sociala medier, bland annat på grund av sitt tidigare engagemang i Jägareförbundet. Foto: Martin Källberg

Anställd på Naturvårdsverket utsatt för personangrepp i sociala medier

En anställd på Naturvårdsverket som tidigare varit engagerad i Jägareförbundet har anklagats för jäv och blivit utsatt för personangrepp på sociala medier. Detta enligt arbetsgivaren som nu tar den anställde i försvar.

I ett pressmeddelande går nu Naturvårdsverket ut och berättar att en anställd blivit utsatt för personangrepp i sociala medier.
– Det är bra att det pågår en debatt kring den jakttidsöversyn som just nu genomförs av Naturvårdsverket. Olika perspektiv behöver komma fram. Däremot är det inte bra när debatten går över till personangrepp, säger Marcus Öhman, chef för viltförvaltningsenheten på Naturvårdsverket.

 

JO-anmälningar

I höstas gjordes ett antal JO-anmälningar som riktades mot en anställd på Naturvårdsverket. Anmälarna ansåg att det funnits jäv, bland annat på grund av den anställdes tidigare engagemang i Jägareförbundet.
Naturvårdsverket uppger att i det aktuella fallet har den anställde avslutat tidigare engagemang.
Så här skriver Naturvårdsverket i pressmeddelandet:
”I samband med JO-anmälningarna gjordes även en intern granskning där Naturvårdsverket prövade förenings- och bolagsengagemangen. Myndigheten bedömer att medarbetaren inte är jävig. Det var efter dessa JO-anmälningar som personangreppen började florera i sociala medier.”

 

Fullt förtroende

– Jag har fullt förtroende för mina medarbetare som jag vet är objektiva, professionella och kompetenta, säger Marcus Öhman och fortsätter:

– Att bli utpekad som jävig i sociala media är obehagligt och vi som arbetsgivare ger medarbetarna stöd. Jag hoppas att debatten kring jakttidsöversynen kan fortsätta med sakargument och utan att riktas gentemot enskilda personer på myndigheten, säger Marcus Öhman.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev