Ett flertal får har på kort tid angripits och dödats av varg i Jönköpings- och Västra Götalands län. Arkivbild: Peter Seitzberg

Ännu fler får dödade i vargattacker

Tidigt på tisdagsmorgonen inträffade ett vargangrepp cirka fem kilometer sydväst om Hestra i Gislaveds kommun. Vid angreppet dödades en tacka och ett lamm, enligt Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Besiktningen är nyligen avslutad och salivprover är tagna för att om möjligt få reda på vilken vargindivid det är som orsakat angreppet. Salivprov och spillning är även insamlade från tidigare angrepp den gångna veckan. Länsstyrelsen hoppas att de kan ge svar på om angreppen orsakats av samma individ eller inte. Akutåtgärder kommer att vidtas för de kvarvarande djuren.

 

I närheten

Under eftermiddagen meddelade även Länsstyrelsen i Västra Götaland att ett vargangrepp inträffat för några dagar sedan, inte långt från platsen för morgonens angrepp:

”Under natten till den 25 juli dödades en tacka av varg i Tranemo kommun. Länsstyrelsen fortsätter att topsa vargangripna får, med målet att få kunskap om den eller de skadegörande vargindividerna.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev