– Svenska Jägareförbundet begär bara en helt självklar sak – att regering och riksdag genomför demokratiskt fattat beslut, säger Peter Eriksson. Foto: Martin Källberg

”Anmärkningsvärt”: Jägareförbundet kommenterar WWF:s utspel

Svenska Jägareförbundets ordförande reagerar på att Världsnaturfonden, WWF, vill att EU-domstolen avgör vargjakten.

– Jag blir överraskad över att se hur bland annat WWF vill förflytta rovdjursförvaltningen till EU. Och driva Sverige till EU-domstolen, säger ordförande Peter Eriksson i en kommentar på förbundets hemsida.

WWF: ”Driver på för att få vargjakten prövad i EU-domstolen”

Det finns flera saker som Svenska Jägareförbundet reagerar över i uttalandet, bland annat att organisationen inte anser att vargstammen är livskraftig och därmed ifrågasätter demokratiskt fattade beslut.

 

”Respektlöst”

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att WWF underkänner allt arbete och forskning som gjorts för att klargöra gränsen för gynnsam bevarandestatus. Att vi i Sverige därtill överskrider referensvärdet med råge verkar inte räcka, säger Peter Eriksson och fortsätter:

– Det finns forskning, av Erica von Essen, som beskriver vad det är som skapar grogrund för illegal jakt på stora rovdjur. Därför blir jag väldigt överraskad när WWF förslår åtgärder som går rakt emot forskningsresultaten. Att flytta frågan längre från de som berörs är både respektlöst mot de drabbade och den sämsta åtgärden om man vill minska den illegala jakten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev