Märkliga ting händer i naturen. Den här älgtjuren gick en annorlunda död till mötes. Foto: Frida Karlsson

Älgtjur mötte dramatisk död på berget

Titta på bilderna här intill! Någon som sett något liknande? Det hade inte Andreas Kling som första älgjaktmorgonen fick ett ovanligt enkelt ståndskall att gå på.

Andreas Kling jagar i Tanums kommun i norra Bohuslän och det var där han gjorde den makabra upptäckten. Den lilla tjuren hade ramlat ner från en klippkant och fastnat mellan berget och en gran ett par–tre meter upp i luften.

– Det såg ut som att bröstkorgen tryckts in och det var blod vid mulen på pinntjuren, så vi får hoppas att döden kom fort. Annars har det varit mycket plågsamt, säger Anderas Kling.

 

Hunden skällde

Älgen påträffade han, eller rättare sagt hans gråhund, omedelbart efter släpp i måndags morse. Andreas hade klivit ur bilen och nyss strukit kopplet när det blev ståndskall bara 75 meter bort.

– Jag tänkte att det var märkligt att det stod en älg kvar så nära där jag höll på att pyssla, men det dröjde ju inte länge innan jag förstod att något inte var som det brukar.

 

Jagats utför branten

Andreas tror att den lilla tjuren blivit jagad, eller trängd, ut mot klippkanten av en annan tjur under brunsten. Att den skulle varit där för att äta och halkat tror han inte.

– Nej, där är bara ren granskog utan någon älgmat att tala om. Det fanns till exempel inga löv som den kunde ha sträckt sig efter för att sedan slinta och ramla ned.

Han bedömer att älgen hängt mellan berget och granstammen i mindre tid än en vecka.

Troligen har älgen dött förhållandevis snabbt eftersom bröstkorgen var intryckt. Det syntes blod vid mulen på tjuren. Foto: Frida Karlsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev