För att öka kunskaperna om jaktjuridik arrangerar Jägareförbundet en tvådagarskurs för bland andra advokater och poliser. Foto: Martin Källberg & Mostphotos

Advokater och poliser ska gnuggas i jaktjuridik

Advokater, poliser, myndighetspersoner och andra erbjuds nu en kurs i jaktjuridik på Jägareförbundets anläggning Öster Malma. Avsikten med kursen är att täcka in de juridiska frågorna kopplade till jakt, viltförvaltning samt myndigheternas ansvar.

Jakten har blivit alltmer politiserad, och därmed har juridiken kommit att få en allt större betydelse för jägarna och för till exempel myndigheter som arbetar med viltförvaltning.

Mer stöd

Långt ifrån alltid handlar det om uppmärksammade jaktbrottsmål, utan är i stället mer vardagliga frågor som rör viltvårdsområden, viltförvaltning, jaktarrenden, med mera.

Ola Wälimaa.

– Tanken är att utbilda advokater i jaktliga frågor som vi kan hänvisa medlemmar till, som behöver mer stöd än vad vi kan ge. Dessutom vill vi fortbilda bland andra poliser, länsstyrelsehandläggare samt förvaltare av större fastigheter så de har bättre kunskap i jaktliga frågor. Något som gynnar viltförvaltningen och våra medlemmar i stort, säger Jägareförbundets förbundsjurist Ola Wälimaa som är ansvarig för juridikkursen.

Ett samarbete

Jägareförbundet har tidigare arrangerat kurser i juridik för advokater, myndighetsföreträdare och viltförvaltare, men då i egen regi. Den här gången samarbetar man med stiftelsen Fakultetskurser för att förhoppningsvis nå fler intresserade.

Kursen arrangeras på förbundets huvudkontor Öster Malma den 13–14 november.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev