Eftersöksjägaren Evald Andersson fick motta en sköld av polisens viltsamordnare Martin Trostemo. Foto: Polisen

88 år och eftersöksjägare – Evald belönas för sina insatser

Evald Andersson från Måläng i Jämtland är 88 år och gör fortfarande eftersök på trafikskadat vilt.

Vid 88 års ålder är Evald Andersson fortfarande kontaktperson inom Nationella viltolycksrådet och tar uppdrag från Polisen för att eftersöka trafikskadat vilt.
För att uppmärksamma detta överlämnade polisens viltsamordnare Martin Trostemo en sköld med inskriptionen ”För förtjänstfulla insatser inom Nationella viltolycksrådet. Polisområde Jämtland”.

– Jag tycker det är roligt och så länge kroppen orkar kommer jag att fortsätta. Men det är ju flera duktiga eftersöksjägare och blir det besvärligt finns det alltid någon som kan hjälpa till med eftersöket.

– Jag använder min treåriga laikahane när vi blir utkallade på eftersök och det fungerar bra ännu, säger Evald Andersson.

Föredöme och ambassadör

– Evald är ett föredöme på alla sätt och han är en god ambassadör för hela eftersöksorganisationen i landet. Samtliga eftersöksjägare och kontaktpersoner i Sverige förtjänar stort beröm och uppskattning från hela samhället för det arbete de och deras hundar lägger ner året runt, dygnets alla timmar och i alla väder.

– Många har liksom Evald hållit på i många år med detta och besitter en otrolig kunskap och erfarenhet som eftersöksjägare. Jägarorganisationerna ska ha en stor eloge för att de säkerställer att det finns så många kompetenta jägare som är villiga att ställa upp för att eftersöka trafikskadat vilt. Att som Evald i en ålder av 88 år bli utringd av polisens regionledningscentral mitt i natten för att göra eftersök säger en hel del om virket i de män och kvinnor som är med i eftersöksorganisationen, menar polisens viltsamordnare, Martin Trostemo.

 

Per Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev