Fällan var avsedd för rävfångst. Foto: Johnny Olsson

5.000 kronor för förstörd rävfälla

En jägare i Värmland ska få 5.000 kronor i ersättning för en beslagtagen och förstörd rävfälla, det har Justitiekanslern beslutat skriver nwt.se.

Det var i september förra året som polisen beslagtog rävfällan, efter ett tips om illegal rovdjursjakt. Redan efter en dag meddelade förundersökningsledaren att ärendet skulle läggas ned och att fällan skulle kastas.

Samma dag upptäckte jägaren att hans fälla var borta. Han trodde att den hade stulits och gjorde en polisanmälan, som dock avskrevs direkt.

 

Slängdes inte

Enligt polisen ska fällan ha varit omärkt när de hämtade den. Det beslutades att fällan skulle köras till tippen och att man då haft isär den för att lättare kunna transportera den. Men den slängdes aldrig, eftersom polisen fick kännedom om att det fanns en ägare som gjorde anspråk på fällan.

Ägaren tillhör det jaktlag som arrenderar marken där fällan stod.

 

Hade tillstånd

– Jag hade tillstånd av jaktledaren, fällan var godkänd och när jag kollade den dagen innan polisen tog den så var den märkt. Hade jag inte stått på mig så hade de slängt den, säger han till nwt.se.

Men det tog nästan två månader innan fällan lämnades ut och då var den inte längre hel och inte heller användbar för jakt.

Nu konstaterar Justitiekanslern att jägaren ska få en ersättning på 5.000 kronor från polisen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev