lördag 2 december

Opinion

Politiker som inte levererar vad de lovat kan vi rösta bort vid första bästa tillfälle, konstaterar debattören. Foto: Lars Nilsson och Ingemar Pettersson

Debatt: ”Vargen kommer i skymundan när älgen sätts i fokus”

Nu hjälper älgarna vargbyråkraterna på Naturvårdsverket och landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) att komma ifrån riksdagens beslut om en minskad vargstam. Genom fokus på skogsskador och skogsbolagens ensidiga syn på betestrycket mot tallskogen, kommer roten till helvetet på landsbygden – vargen – i skymundan.

För det första skapas inte kostnader och vinster för skogsbruk genom att vara enögt, utan som vanligt genom analys och konsekvens. Här finns mängder av åtgärder att genomföra som med råge skulle kompensera för det som våra älgar betar. 

Vara vaksamma

Att vi har ministrar som av någon anledning inte orkar leverera beslut som tagits av riksdagen och som de under valrörelsen deklarerat att de ska göra kan vi nu bara beklaga och vid första bästa tillfälle rösta bort.

Vi måste vara mera vaksamma inför löften om guld och gröna skogar till kommande val och rösta fram ärliga personer som också kan driva de frågorna som utlovas. 

Omvärderad fråga

Skogsbolagen har all anledning till en omvärdering av älgfrågan, nu när både virkesleverantörer och konsumenter talar högljutt om att sluta göra affärer på grund av deras syn på nationalsymbolen älgen.

Detta är en omvändelse som också borde gälla politiker med svag rygg.

Delta i debatten

  • Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
    debatt@svenskjakt.se
  • Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
  • Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
  • Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
  • Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
  • Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.