fredag 29 mars

Opinion

Det räcker inte med ord från politikerna för att komma till rätta med bristerna på Naturvårdsverket, anser debattören. Foto: Martin Källberg

Debatt: ”Skarpa åtgärder behövs mot Naturvårdsverket”

Så har då ytterligare ett angrepp mot jägarkåren, i synnerhet mot de som ägnar sig åt rovdjursjakt avslöjats. Politiker kritiserar det inträffade, men hur länge dröjer det innan allt återgår till det gamla?

Sedan lång tid tillbaka har mycket handlat om den påstådda tjuvjakten som miljöåklagare och specialpoliser ägnat åratal av arbete åt. I dessa ärenden har ett anonymt telefonsamtal räckt för att kalla in polisens insatsstyrkor.

När nu Naturvårdsverket öppnar sina arkiv för rovdjursaktivister, anser cheferna där att det inte finns anledning att tro att detta kan betyda något för jägarkåren.

Efter att en vaken tjänsteman på Länsstyrelsen Jämtland uppmärksammat säkerhetshaveriet kommer som ett brev på posten flera riksdagsledamöter med skarp kritik mot det som hänt.

Visst, det känns ju tryggt att våra folkvalda representanter nu visar sitt engagemang, men kommer det att innebära några verkliga åtgärder mot Naturvårdsverket?

Jag tvivlar! Efter alla turerna med de stora orden återgår nog allt till det gamla.

Centerpartiet, till exempel, finns ju numera under Miljöpartiets vingar, och lär väl inte var någon pådrivare i detta trots C-politikernas vackra ord.

 

Bo Larsson 

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.