torsdag 13 juni

Opinion

Visa respekt för det fällda villebrådet och posta inte vad som helst i sociala medier, skriver debattören. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Posta inte respektlösa bilder från jakten”

Under åren har vi nog alla märkt hur konton som publicerar jaktrelaterat material på sociala medier ökat markant. Tyvärr lägger jägare ofta upp bilder och filmer på fällda djur, på ett respektlöst sätt.

Jag är själv en hängiven jägare och följer många av dessa konton, både privata och olika företagskonton. 

Något som jag anser är ett problem, är när jägare lägger upp bilder och filmer på nedlagda djur på ett i mitt tycke ofta respektlöst sätt.

Det senaste exemplet är när en älg bands runt halsen och hissades upp i luften av en helikopter medan blodet rann ur kroppen. 

 

Visa respekt

Jag förstår att detta är häftigt och spektakulärt på alla vis, men av kommentarerna att döma tar många illa vid sig av att se detta. 

Och jag håller med. För mig är det viktigt att man visar respekt för det liv som tagits, även om jägaren är upprymd och glad och vill visa världen den lyckade jakten. 

För väldigt många människor är det rent av stötande att se blodiga kroppar och jägare som stolt poserar vid sitt djur med geväret i handen. Jag tror att detta bidrar till minskad förståelse för allt det fina jakten medför för alla i samhället, egentligen. 

 

Alla blir vinnare

Klimatet hårdnar, aktivisterna blir fler och eftersöksjägare tvingas till att ha skyddat nummer och adress för att inte bli trakasserade och hotade. 

Så min uppmaning till er alla: visa respekt för det fällda djuret och människor som inte vill se detta. 

Kanske kan man ha ett privat konto. Kanske bara visa päls, klöv eller del av horn om du vill dela med dig av din upplevelse. 

Det tror jag vi alla vinner på i längden.

 

Christoffer

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.